کوش آداسی
Kusadasiدرباره شهر
کوش آداسی کجاست؟
اگر نقشه های کشور ترکیه را برسی کنید، خواهید دید که شهر کوش آداسی در 71 کیلومتری استان آیدین و در بخشی از سواحل دریای اژه قرار دارد. از شهر های نزدیک به کوش آداسی می توان به سلجوق در شمال، گرمنجیک در شمال شرق و سوکه در جنوب شرقی اشاره کرد.
لقب کوش آداسی چیست؟
به این شهر زیبای توریستی لقب آفتابی ترین شهر ترکیه را داده اند. کوش اداسی از جمله شهرهای ترکیه است که سالانه میزبان گردشگران بسیاری از هموطنانمان در فصول مختلف سال است.
مساحت و جمعیت شهر کوش آداسی
جمعیت شهر کوش آداسی ۶۴٬۳۵۹ نفر می باشد که در فصل بهار و تابستان افزایش چشمگیری پیدا می کند؛ چراکه جمعیت زیادی از مردم در این ماه های شلوغ برای ارائه انواع خدمات به این شهر می آیند. این شهر در حیقیقت روی یک جزیره به مساحت ۲۶۴ کیلومتر مربع قرار گرفته که در نزدیکی جزیره ساموس یونانی است و هر تابستان تور های آبی بین این دو جزیره برگزار می شود.
فرهنگ و آداب رسوم مردم شهر کوش آداسی
فرهنگ مردم ترکیه به دلیل قرار گرفتن در همسایگی کشور های اروپایی، بسیار متاثر از غرب است. این تاثیر در شهر های بزرگ و صنعتی بیشتر دیده می شود. مردم شهر کوش آداسی هم از این تاثیر بی بهره نبوده اند؛ زبان و فرهنگ آن ها تلفیقی از زبان و فرهنگ ترکی و زبان و فرهنگ غربی می باشد. لازم به ذکر است که مردمان شهر کوش آداسی بخشی از بافت مذهبی خود را حفظ کرده اند و قداست و انجام اعمال مذهبی در آن ها دیده می شود.
تاریخچه کوش آداسی
اگر بخواهیم دقیق درباره تاریخچه کوش آداسی بگوییم باید از شهر افسوس که در نزدیکی کوش آداسی به وجود آمد شروع کنیم ، این شهر را ایونی ها تاسیس کردند و ایرانی ها به تصرف خود درآوردند ، همچنین در سال 200 پیش از میلاد ، این شهر به تصرف امپراتوری روم درآمد و پس از آن امپراتوری رم شرقی بر این شهر تسلط پیدا کرد ، خوب است بدانید که در این شهر زلزله ای رخ داد که مسیر رودخانه را تغییر داد و آب و هوای این منطقه به طور کلی تغییر کرد و در شهر افسوس از بین رفت ، پس از آن بندر جدیدی به نام اسکالا نوا در جایی که الان کوش آداسی قرار دارد ، به وجود آمد ، بعد از این که سلطان محمد فاتح حمله کرد ، این شهر را امپراتوری عثمانی اداره می کرد و در همین دورتن بود که در این شهر ساختمانهای با شکوهی ساخته و مشهور شد ، کاروانسرای اوکاز محمد پاشا ، دروازه قلعه ، دیوارها و مساجد و همچنین ارگ قلعه در جزیره کبوتر از جمله این ساختمان ها می باشند که در دوره عثمانی ساخته شده و منعکس کننده سبک معماری آن دوران هستند .
این پایان داستان نیست ، یونانی ها بعد از جنگ جهانی اول به این منطقه حمله کردند ولی در نهایت یک جنگ طولانی بندر اسکالا نوا به بخشی از جمهوری ترکیه تبدیل شد ، نام این بندر بعد از پیروزی بر یونانی ها توسط آتاترک به کوش آداسی تغییر کرد .
دیدنی های کوش آداسی
جزیره کبوتر
نام کوش آداسی از این جزیره گرفته شده است. این جزیره به وسیله یک جادۀ باریک به شهر وصل می شود در هنگام غروب آفتاب منظرۀ این جزیره زیباتر از همیشه است. فصل مهاجرت پرندگان زیبایی آن را دو برابر می کند. ساحل جزیره کبوتر، خیلی ساکت و خلوت است و برای مسافرانی که دنبال آسایش و آرامی محیط هستند و تصمیم دارند از هیجان دور باشند، خیلی جای دلنشینی است. در دوره عثمانی این جزیره به علت موقعیت استراتژیک خود برای اهداف نظامی مورد استفاده قرار می گرفت و به همین علت داخل این جزیره یک قلعه ساختند.
شهر افِسوس و خانه مریم
در حقیقت باقی مانده ی شهری چندین هزارساله از امپراطوری رُم شرقی است که میان ازمیر و کوش آداسی قرار داد. پیش از رسیدن به افسوس، خانهای قدیمی وجود دارد که حضرت مریم ده سال آخر عمرش را اینجا گذراند و امروز تبدیل به زیارتگاه شده است. کوه های شمال نیز جایی است که گفته می شود اصحاب کهف در دامنۀ کوه در غاری نزدیک به دویست سال خوابیده بودند. ستون های سنگی بزرگ، نمادی از یک شهر رومی است. این شهر با ستون های سنگی بزرگ، میدان نبرد گلادیاتورها و باقیمانده از آمفیتئاتر و دروازه های شهر نماد شهرهای رومی است.
روستای کیرازلی
روستای کیرازلی به نام دهکده گیلاس معروف است. از کوش آداسی می توانید به وسیله دولموش به این روستا بروید و از مزه غذاهای سنتی ترکی با محصولات ارگانیک لذت ببرید. در ماه ژوئن جشنواره گیلاس به همراه رقص سنتی و غرفه های صنایع دستی برگزار می شود.
پاموک کاله (قصر پنبه ای)
این منطقه به علت ناهمواری های پله ای سفید به نام قصر پنبه ای معروف است. در این محل بیش از پانزده چشمه آب گرم با دمای بیش از دویست درجه سانتیگراد، وجود دارند که اصلا قابل شنا کردن نیستند و همین گرما سبب رسوب املاح شده و شکل پنبه ای به منطقه می دهد. آب این حوضچه ها برای درمان خیلی از بیماری های مزمن موثر است.
ساحل مرکزی شهر
فقط این ساحل است که در قسمت مرکزی شهر کوش آداسی قرار گرفته است. این ساحل دقیقاً میان بندر و گردشگاه ساحلی شهر قرار گرفته و نزدیکی آن به مرکز شهر یکی از مهمترین عوامل محبوبیت آن است.
پارک ملی کوش آداسی
در 30 کیلومتری جنوب کوش آداسی به سمت Guzelcamli، پارک ملی زیبایی به نام پارک ملی وجود دارد. این پارک یک قسمتی کوچکی از بهشت و مکان بینظیری برای غواصی است و ساحل آن یکی از زیباترین سواحل کوش آداسی و اروپا به حساب می آید.
غار زئوس
پیش از وارد شدن به پارک ملی در میان گلها و بوته ها این غار وجود دارد. عمق مناسب غار و آب معدنی این غار را مکانی مناسب برای شنا و فرار از گرمازدگی کرده است.
غذاهای محلی کوش آداسی
بدون شک یکی از دغدغههای سفر غذا خوردن است و برایتان مهم است که چی بخورید؟ کجا بخورید؟ در کوش آداسی رستورانهای بسیاری وجود دارد که برای صرف غذای مورد علاقه خود میتوانید به آنجا بروید. البته بعضی از هتل ها رستوران هم دارند که غذاهای محلی کوش آداسی هم در منوی آنها وجود دارد.
انواع غذاهای لذیذ کوش آداسی:
- کباب ترکی
- غذاهای دریایی
- پلوهای ترکیهای
- صدف شکمپر
- کومپیر
- پوگاکا
- کباب دونر گوشت و مرغ
- کومرو
- کارنیاریک
- سوپ عدس
معروفترین سوغات کوش آداسی:
- طلا و جواهرات
- کالاهای چرم
- باقلوا
- سنگ چشم نظر
- چای سیب
- ادویه ترکی
- ظرف سفالی
- شال پشمینه
- گلیم و قالیچه