ویزای بشر دوستانه را میتوانیم به عنوان یکی از انواع ویزاهای صادر شده توسط کشورهای پیشرفته در نظر بگیریم. این ویزا برای افرادی که در کشورهای جنگ زده و یا ناامن که شرایط سختی برای شهروندان دارند، صادر میشود. برای اغلب افرادی که در کشور خود با مشکلات اقتصادی، امنیتی و اجتماعی درگیر هستند، مهاجرت یک شانس مجدد برای ساختن زندگی جدید محسوب میشود. در بخشهای بعدی با فصل پاییزی سفر همراه شوید تا توضیحات بیشتری درباره اینکه ویزای بشر دوستانه چیست و به چه دلایلی صادر میشود، ارائه دهیم.
ویزای بشر دوستانه چیست؟
یکی از اولین اقداماتی که برای سفر و یا مهاجرت دائمی به کشورهای خارجی باید در نظر داشته باشید، اخذ ویزاست. ویزای بشر دوستانه را میتوانیم به عنوان یکی از راه حلهای موجود در این زمینه در نظر بگیریم. برخی از کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، برای افرادی که در کشورهای جنگزده و ناامن زندگی میکنند، شرایط ویژهای را در نظر گرفتهاند. فرد متقاضی باید ثابت کند که شرایط زندگی در آن کشور سخت و دشوار بوده و با خطر جانی و یا سایر مواردی از این قبیل تهدید میشود. در این حالت میتواند از مزایای ویزای بشر دوستانه بهرهمند شود. از جمله نمونههای موجود در این زمینه میتوانیم به صدور ویزای بشر دوستانه بسیاری از کشورها برای مردم افغانستان بعد از حمله طالبان اشاره کنیم.
دلایل اخذ ویزای بشر دوستانه
در ابتدا با کسب اطلاعات درباره فرق ویزا و پاسپورت و همچنین شناخت انواع ویزاهای مختلف صادرشده برای متقاضیان، باید اطلاعات کافی درباره دلایل اخذ ویزای بشر دوستانه به دست آوریم. به صورت کلی شرایط کشورهای مختلف در این زمینه با یکدیگر متفاوت است؛ اما برخی اصول اساسی در آنها وجود دارد که همه کشورها نسبت به آن پایبند هستند. از جمله این موارد میتوانیم به گزینههای زیر اشاره داشته باشیم.
- فرد متقاضی از نظر سیاسی تهدید شده و در خطر باشد.
- فرد متقاضی در منطقه جنگزدهای زندگی کند.
- فرد در کشور خود مورد آزار و اذیت واقع شده و جان او تهدید میشود.
مدارک مورد نیاز برای صدور ویزای بشر دوستانه
بر اساس اطلاعات ارائه شده در قسمتهای قبلی، این ویزا در موارد خاصی صادر شده و فرد حتما باید ثابت کند که بازگشت به کشورش و زندگی در آنجا با تهدید و خطرات جانی همراه است. در این حالت متقاضی باید درخواست خود را همراه با پاسپورت معتبر، مدارک شناسایی و هویتی و همچنین مدارکی که ادعای او را ثابت کرده و خطرات را به خوبی شرح دادهاند، به مراکز مرتبط از جمله سفارت و یا کنسولگری کشور مورد نظر ارائه دهد. در این حالت دولت کشور مورد نظر درخواست متقاضی را به صورت کامل مورد بررسی قرار داده و بعد از تحقیقات لازم، جواب نهایی را میدهد. توجه داشته باشید که پروسه بررسی و جواب نهایی برای این ویزا طولانی بوده و ممکن است تا 48 ماه طول بکشد.
شرایط مورد نیاز برای دریافت ویزای بشر دوستانه
فرد متقاضی برای اخذ ویزای بشر دوستانه فرانسه و سایر کشورهای پیشرفته، نیاز به شرایط خاصی دارد. این فرد باید پاسپورت معتبر خود را ارائه دهد. تمام مدارکی که اثبات میکنند ادامه زندگی در این محیط میتواند خطرات زیادی برای او به همراه داشته باشد، نیاز به اعتبار بالا دارند تا توسط افسران سفارت مردود نشوند. مدارک هویتی فرد هم باید همراه با موارد گفته شده در یک پرونده کامل ارائه شوند تا فرایند بررسی بر روی درخواست متقاضی شروع شود.
چه کشورهایی ویزای بشر دوستانه ارائه میدهند؟
یکی از مهمترین سوالاتی که درباره این نوع از ویزا ممکن است برای شما هم پیش آید، این است که چه کشورهایی ویزای بشر دوستانه ارائه میدهند؟ امروزه بر اساس قوانین کشورها، موارد متعدی حاضر به ارائه این نوع از ویزا به متقاضیان خود هستند. هر کدام از این موارد قوانین مربوط به خود را دارند؛ پس شما باید با آگاهی کامل در این زمینه و کسب اطلاعات دقیق، برای درخواست ویزا از کشور موردن ظر اقدام کنید تا شانس دریافت ویزا برایتان افزایش پیدا کند. در این بخش چند نمونه از کشورهایی که در این حوزه خدمات لازم را ارائه میدهند، معرفی میکنیم.
ویزای بشر دوستانه کانادا
ویزای H&C یا ویزای بشر دوستانه کانادا اقامت دائم کانادا را برای متقاضی به همراه میآورد. برای درخواست این ویزا، حتما باید در خاک این کشور حضورداشته باشید. پس قبل از این ویزا، شما نیاز به نوع دیگری از ویزاهای صادرشده توسط کانادا دارید تا بتوانید در این کشور اقامت داشته باشید. برخی از شرایط خاص مانند سابقه زندگی چند ساله در کانادا، فرزندانی که در کانادا تحصیل میکنند، روابط خانوادگی با شهروندان کانادایی و … میتوانند احتمال قبولی درخواست شما را افزایش دهند. تسلط به زبانهای انگلیسی و فرانسوی هم اثرگذاری مثبتی بر روی نتیجه درخواست شما خواهند داشت. در صورتی که درخواست شما رد شود، 15 روز زمان خواهید داشت تا اعتراض خود را اعلام کنید.
ویزای بشر دوستانه فرانسه
کشور فرانسه هم این خدمات را به افرادی که امکان زندگی در کشور خود را ندارند، ارائه میدهد. ارتباط قبلی و قدیمی با کشور فرانسه و همکاری با دولت این کشور، میتواند شانس شما را برای دریافت این ویزا افزایش دهد. نحوه دریافت این ویزا تا حد زیادی به گرفتن پناهندگی شباهت دارد. شما میتوانید درخواست خود را در وبسایت رسمی مربوط به ویزای بشر دوستانه و یا به صورت حضوری ثبت کنید. در نگاه اول شاید فرایند دریافت این ویزا از دولت فرانسه سخت به نظر برسد؛ اما اگر همه شرایط مورد نیاز را داشته باشید، به راحتی تحت حمایت فرانسه واقع شده و میتوانید ویزای اینی کشور را بگیرید.
ویزای بشر دوستانه روسیه
شما میتوانید از طریق مراجعه به سفارت یا کنسولگری روسیه در کشور خود مراجعه کرده و این درخواست خود را ثبت کنید. همه مدارکی که ادعای شما در این زمینه را ثابت میکنند ارائه دهید تا رسیدگی به پرونده شما راحتتر و سریعتر انجام شود. ویزای بشر دوستانه روسیه میتواند به تعداد دفعات یک یا دو بار برای مدت سه ماه و یا دفعات بیشتر برای 5 سال اعتبار داشته باشد.
ویزای بشر دوستانه استرالیا
قوانین صدور ویزای بشر دوستانه توسط دولت استرالیا، از سال 2014 دستخوش تغییرات بسیار زیادی شده است. به صورتی که امروزه درخواست صدور این ویزا به 5 گروه مختلف طبقهبندی میشوند. در این بخش دستهبندیهای مربوط به این ویزای استرالیا را توضیح میدهیم تا شما بتوانید بسته به وضعیت خود به بهترین نحو ممکن وارد عمل شوید.
- ویزای بشر دوستانه استرالیا subclass200 در مواردی که فرد امکان خروج از کشورش را نداشته و درخواستش را از کشور مبدأ ارسال میکند. شرایط در این حالت سختگیرانِ بوده و فقط با درخواست تعداد کمی از متقاضیان موافقت میشود.
- ویزای بشر دوستانه استرالیا subclass201 در مواقعی که فرد به دلایل مختلفی مانند نژاد، مذهب و … مورد آزار و اذیت واقع شده و به هیچ عنوان امکان برطرف کردن این شرایط را ندارد.
- ویزای بشر دوستانه استرالیا subclass202 در شرایطی که حقوق بشر نقض شوند برای متقاضی صادر میشود. در این حالت فرد متقاضی باید بیشتر از 18 سال سن داشته و در زمان ارائه درخواست ساکن استرالیا و نیوزلند باشد. امکان درخواست این ویزا از کشور مبدأ برای متقاضی وجود ندارد.
- ویزای بشر دوستانه استرالیا subclass203 در بازه زمانی کوتاهتری بررسی میشود. در صورتی که فرد یا خانواده متقاضی در کشور مبدا درخطر جدی داشته باشند، میتوانند از این خدمات که به عنوان ویزای نجات هم شناخته میشوند، استفاده کنند.
- ویزای بشر دوستانه استرالیا subclass204 مخصوص بانوان صادر شده و آقایان نمیتوانند متقاضی آن باشند. برای درخواست این ویزا زنان باید در هر کشوری به غیراز کشور مبدا ساکن باشند و ثابت کنند که شرایط زندگی خود و فرزندشان در خطر است.
سخن پایانی
خدمات مربوط به ویزای بشر دوستانه، برای افرادی که در کشورهای جنگزده با شرایط سخت زندگی میکنند، در نظر گرفته شدهاند تا شانس زندگی در شرایط بهتر را داشته باشند. متقاضیان دریافت این ویزا میتوانند با ارائه مدارک شناسایی و هویتی و همچنین مدارک اثبات شرایط سخت محل زندگی، میتوانند موفق به دریافت این ویزا شوند. ویزای بشر دوستانه برزیل و سایر کشورهای معتبر اروپایی، آمریکایی و آسیایی با اعتبار بالایی توسط دولت کشور مورد نظر صادر میشوند تا متقاضی امکان حضور قانونی در کشور مقصد را داشته باشد. در بخشهای قبلی توضیحات کاملی درباره این نوع ویزا و دلایل صدور آن و همچنین برخی از کشورهای ارائه دهنده این خدمات در اختیار شما قرار دادیم.