آشنایی با کشور مالزی
مالزی کشوری در جنوب شرقی آسیا و پایتخت آن کوالا لامپور است. سازمانهای دولتی و وزارتخانههای این کشور در شهر جدید پوتراجایا (پایتخت اداری) این کشور واقع است. مالزی عضو سازمان ملل متحد و اتحادیه کشورهای همسود است.
این فدراسیون شامل سیزده ایالت در جنوب شرقی آسیا است. نام «مالزی» زمانی انتخاب شد که فدراسیون مالایا؛ سنگاپور، صباح و ساراواک یک اتحادیه متشکل از ۱۴ ایالت را تشکیل دادند. در سال ۱۹۶۵ سنگاپور از مالزی جدا شد و به کشوری مستقل تبدیل گردید.
موقعیت جغرافیایی
مالزی در بردارنده دو ناحیه جغرافیائی است و دریای جنوبی چین آنها را از هم جدا میکند: شبه جزیره مالزی یا مالزی غربی که بر روی شبه جزیره مالایی قرار دارد و از شمال با تایلند مرز خشکی دارد و از طریق جاده شوسه جوهور از جنوب با سنگاپور پیوند دارد. این کشور در بردارنده شاه نشین های جوهور، کداه، پاهنگ، نگری سمبیلان، کلانتان، پراک، سلانگور، پرلیس و ترنگانا بوده و دو ایالت آن را فرمانداران ملاکا و پنانگ و دو منطقه فدرال پوتراجایا و کوآلالامپور سرپرستی میکنند.
بورنئوی مالزی یا مالزی شرقی که بخش شمالی جزیره بورنئو را دربردارد باآنکه هم مرز اندونزیاست، زیر سرپرستی حکومت شاه نشین برونئی قرار دارد. مالزی شرقی دربردارنده ایالات ساباح و ساراواک و حوزه فدرال لابوآن است. اگرچه از دیدگاه سیاسی این بخش را مالاییها سرپرستی میکنند، اما جمعیت جدید مالزیایی با وجود اقلیت های چینی و هندی یکدست نیست.
سیاستهای مالزی برای بیان ماهیت ادعاشده مشاورهای آن گفته شدهاست و سه حزب اصلی تشکیل دهنده ناسیونال باریسان، هریک وابستگی خود را به یکی از گروههای نژادی کاستهاست. تنها تنش مهم دیده شده در این کشور، از زمان استقلال آن تا کنون، شورش های نژادی ۱۳می در آستانه مبارزه انتخاباتی و بر سر درگیریهای نژادی بودهاست. با این همه، مالزی الگویی از هماهنگی نژادی شمرده میشود.
مردم مالزی
ساکنین کشور مالزی از سه نژاد مالایی (۶۰٪)، چینی (۲۷٪)، هندی (۱۲٪) و غیره (۱٪) تشکیل شدهاست.
جمعیت، زبان و مذهب
مالزی بالغ بر 22 میلیون نفر جمعیت دارد که از قومیت های مختلف تشکیل شده است.اکثرجمعیت از نژاد مالائی. چینی . هندی و مابقی از نژادهای دیگر می باشند. تعدد نژادها و فرهنگ ها در این کشور به یکی از جاذبه های این کشور تبدیل شده است زبان رسمی این کشور مالائی می باشد اما زبان انگلیسی به صورت گسترده در محاورات استفاده میگردد. سایر زبان ها مانند مانداریان – تامیل و پنجابی نیز متداول می باشد.
مذهب رسمی این کشور اسلام می باشد. با وجود این افراد با ادیان مختلف از آزادی کامل برخوردار هستند و وفور معابد مذهبی گوناگون خود بیانگر این واقعیت می باشد. اسلام در این کشور بیشترین پیروان را داشته و کاملا به دور از تفکرات افراط جویانه می باشد.
جاذبه های گردشگری
شبه جزیره مالزی به سبب داشتن سواحل بیشمار و گوناگون در بخشهای مختلفش، یکی از بزرگترین و مهمترین مکان های غواصی در دنیا شمرده میشود. محدوده ساراواک به سبب داشتن آب های شفاف و گوناگونی ماهیها از زیباترین جاذبههای گردشگری به شمار میرود. طبیعت زیبا و استوایی مالزی مکان های متعددی را برای گردشگران علاقهمند به طبیعت ارائه میکند. تامان نگارا یا جنگل ملی مالزی از قدیمیترین جنگل های جهان به شمار میرود.
سواحل شرقی شبه جزیره مرکزی مالزی، دارای جزایر بسیار دیدنی و بکر میباشند که از آن جمله عبارتند از : جزیره پرهنتیان, جزیره ردانگ, جزیره تیومان. همچنین میتوان به جزیرهٔ لنکاوی اشاره کرد که در شمال غربی مالزی واقع شدهاست و در زبان مالایی به معنی جزیرهٔ عقاب سرخ قهوهای است.جزیرهٔ لنکاوی با جزیره کیش در خلیج پارس خواهر خوانده هستند.
برجهای دوقلوی پتروناس که متعلق به شرکت نفتی پتروناس مالزی میباشند در حال حاضر بلندترین برجهای دوقلوی جهان میباشند که یکی از مکانهای توریستی شهر کوالالامپور را بوجود آوردهاند. مجسمهٔ ایستادهٔ بودا در باتو کیو کوالالامپور بلندترین مجسمهٔ ایستاده دنیاست که همه روزه تعداد زیادی از توریستها از آن دیدن میکنند. پارک پرندهها واقع در شهر کوالالامپور نیز بزرگترین باغ پرندههای روباز در دنیاست.
بلندی های گنتینگ و مجموعه هتل ها و رستوران ها به همراه تنها کازینو موجود در این کشور در فاصله کمی از کوالالامپور نیز یکی دیگر از جاذبه های گردشگران در مالزی میباشد. بازارهای محلی و فروشگاه های بسیار بزرگ داخل شهر کوالالامپور نیز شاید یکی دیگر از جاذبههای این شهر برای عدهای از گردشگران باشد.
واحد پول مالزی
واحد پول مالزی رینگیت می باشد که به 100 واحد کوچکتر تقسیم شده است. اسکناس های متداول در معاملات :
نسبت برابری دلار آمریکا به رینگیت US$ 1= RM 3.70 می باشد و این نسبت برابری در زمان انتشار صحیح می باشد و امکان تغییر وجود دارد.
یکی ار نکات جالب توجه در مالزی وجود فرهنگ های مختلف می باشد اما در میان تمامی آن ها فرهنگ مالایی به عنوان اصلی ترین فرهنگ کشور شناخته می شود، با این وجود دو فرهنگ دیگر چینی و هندی هم آزادانه در این کشور زندگی می کنند اما بزرگ ترین گروه قومی مالایی ها هستند که تقریبا نیمی از جمعیت این کشور را در برمی گیرد. در مالزی هر نژاد و فرهنگی به آداب مذهبی خود می پردازند و به نژاد و مذهب دیگران دخالتی ندارند.
زبان رسمی و ملی کشور مالزی زبان مالایی یا باهاسا مالایو می باشد. طبق قوانین زبان ملی در سال 1967 الفبای لاتین، جایگزین الفبای جاوی گردید اما استفاده از الفبای جاوی بلامانع می باشد. زبان دوم این انگلیسی می باشد و اغلب در معاملات تجاری مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین به علت چند نژاده بودن در میان مردمان این کشور زبان های چینی و هندی رواج دارد. مذهب رسمی کشور مالزی اسلام می باشد و دیگر مذاهب شامل : بودایی، هندوها و مسیحیت می شود.
مالزی دارای شهرهای مختلف و زیبایی است که هر یک با جاذبههای توریستی خاص خودشان معروف هستند. برخی از شهرهای مالزی عبارتند از:
دیگر شهرهای مالزی شامل شاه علم، کوانتان، ایپوه، کوالا سلنگور، باتو فرینگی و دورتموث.
عجایب مالزی
جزیره پانگکور یکی از جزایر شگفت انگیز در سفر به مالزی محسوب میشود که در بخش ساحلی قرار دارد. این جزیره چشم انداز بسیار زیبایی دارد. این منطقه یک استراحتگاه مطلق محسوب می شود و دارای نخلستان های بسیار وسیع و زیبایی است. این منطقه به طور کلی برای اقامت یک گزینه بسیار عالی محسوب می شود.
تپه گنتینگ هایلند از دیگر عجایب در کشور مالزی است که درون یک کوهستان قرار دارد و مجموعههای سرگرمی و تفریحی زیادی را شامل میشود. این منطقه هتلهای بزرگ و بینظیری دارد و کنسرتها و شب زنده داریها نیز در فضای بسیار دقیقی دیده میشود. این منطقه آخر هفتههای خوبی را برای افراد فراهم میسازد. در این منطقه افراد میتوانند از تله کابین نیز استفاده نمایند.
برج دوقلوی پتروناس ساختار و معماری بسیار عجیبی دارد که سبب شده است یکی از سمبلهای بسیار زیبا در کشور مالزی محسوب شود. این برج طراحی خاصی دارد و به طور کلی بسیار زیبا و چشم نواز است.
شهر تاریخی مالاکا، مشهور به شهر قرمز رنگ از دیگر عجایب کشور مالزی محسوب می شود که درون آن آثار بزرگ تاریخی بسیار گسترده ای دیده می شود. این شهر مملو از آثار تاریخی خاص است و معماری های بی نظیری دارد. در نظر داشته باشید که این شهر به نوبه خود یکی از شهرهای بسیار زیبا و خاص محسوب می شود.
کریستال ماسک یک معبد بسیار زیبا در کشور مالزی است که عظمت زیادی دارد و دارای فضای شیشه ای کریستالی است که از دیگر دیدنی های بسیار عجیب در کشور مالزی است.
پرچم مالزی با خطوط افتخار (مالایی:Jalur Gemilang) از ۱۴ خط قرمز و سفید و یک هلال و یک ستاره به رنگ زرد در زمینه سورمهای تشکیل شده است. این پرچم ۱۶ سپتامبر ۱۹۶۳ به رسمیت شناخته شد. تمامی نقشها و رنگهای روی پرچم معنی خاصی دارند برای مثال ۱۴ خط عرض نشان دهنده سرزمینهای فدرال و ۱۴ پر ستاره (۱۴خط شعاع نور ستاره) نشان دهنده وحدت بین سرزمینهای فدرال این کشور است.
مساحت کشور مالزی چقدر است. مالزی کشور حاصلخیز و البته پوشیده از جنگلهای گرمسیری است که وسعت زیادی دارند. دو بخش این کشور در یک نمیکره قرار گرفته است. این کشور از دو بخش مجزا تشکیل شده که وسعت کلی آن به ۳۲۹٬۸۴۷ کیلومتر مربع میرسد.
مالزی سرزمینی ساحلی است که از جزایر مختلفی تشکیل میشود که البته بسیار دیدنی هستند و چشم هر گردشگری را به خود مشغول میکنند. بسیاری از این جنگلها از انبوه درختان پوشیده شدهاند و قابل سکونت نیستند و حتی راهپیمایی در آنها نیز مشکل است. سواحل این جزایر به واسطه ویژگیهای منحصربهفردی که دارند از قبیل صخرههای مرجانی و آبهای شفاف، جذابیت خاصی برای گردشگرانی که به این منطقه سفر کردهاند؛ ایجاد میکنند. گذشته از اینها روزگارانی که بر این سرزمین گذشته است توانسته ردپاهای خوبی از خود به جا بگذارد. بهترین جزایر این کشور شامل: جزیره لنکاوی، پرهنتیان،جزایر صباح و ساراواک و… میشود.
جزیره لنکاوی مشهورترین جزیره مالزی است که از لحاظ جغرافیایی در موقعیت شمال غربی مالزی قرار دارد. این جزیره از ۹۹ جزیره دیگر تشکیل میشود. جاذبههای اکوتوریستی که در جزیره لنکاوی وجود دارد آن را به یکی از زیباترین مناطق گردشگری تبدیل کرده است. وسعت این جزیره حدود ۴۷۸.۴۸ کیلومترمربع محاسبه گردیده و جمعیت آن مطابق آمار سرشماری که در سال ۲۰۱۰ صورت گرفت حدود ۸۵,۵۸۸ نفر محاسبه شد البته طی دوازده سال اخیر حتما تغییر کرده است.
جزایر پرهنتیان یکی از بخشهای مهم گردشگری کشور مالزی است. این جزیره در ۱۹ کیلومتری سواحل شمال شرقی مالزی قرار گرفته و محلیها آن را بهشت گمشده مینامند و البته فاصله کمی حدود ۶۴ کیلومتر تا مرز تایلند نیز دارد. علت نامگذاری این جزایر به این دلیل بوده که موقعیت جزایر به گونهای خاص به عنوان یک نقطه شروع یا پایان برای معاملهگران سفر از مالزی به بانکوک به حساب میآمد. پرهنتیان متشکل از دو جزیره پرهنتیان بزرگ و پرهنتیان کسیل یا کوچک است. اگر قصد دارید تعطیلات خود در مالزی بگذرانید این مکان یک مجتمع ساحلی ایدهآل برای تعطیلات خانوادگی خواهد بود.
سواحل مالزی جزو یکی از برترین جاذبههای دیدنی جهان است. رودخانه کیناباتانگان (Kinabatangan River) به دلیل طبیعت مسحورکننده خود یکی از توریستیترین مناطق این کشور است. رودخانه کیناباتانگان مرکز تعداد زیادی از حیوانات وحشی آسیا محسوب میشود که گردشگران زیادی از قبیل پژوهشگران، عکاسان و مردم معمولی و علاقهمند به طبیعت را به سوی این کشور میکشاند.
اگر از طرفداران کوه پیمایی و فتح قله هستید ما به شما قله کینَبالو را توصیه میکنیم. قله کینابالو دومین کوه بلندی است که در آسیای جنوب شرقی دیده میشود که دارای ۴۰۹۵ متر ارتفاع بوده و همچنین بخشی از پارک دولتی کینبالو در مالزی شرقی است. قله مذکور و پارکی که در آن واقع شده در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیدهاند. پوشش گیاهی این قله مملو از گیاهان مختلف است.
قطعا اگر چشمانتان را ببندید و شهری رویایی را تجسم کنید تصور شما بسیار به جزایر صباح و ساراواک شبیه خواهد بود. آب و هوای مطبوع، رودخانهای با آب شفاف، جنگلی با حیوانات مختلف، درختان همیشه سبز سر به فلک کشیده و ساحلی تمیز و براق که این حس را به گردشگران میدهد که گویی در مکانی بینقص قرار گرفتهاند. موقعیت جغرافیایی جزایر صباح و ساراواک مالزی در حوالی ایالت برونئی است. دو جزیره صباح و ساراواک را میتوان بزرگترین ایالات در مالزی معرفی کرد که به دلیل برخورداری از طبیعتی بکر و زیبا حتی چشم اروپاییان را نیز گرفته است. برخلاف بسیاری از جزایر مالزی که غیر قابل سکونت هستند این جزایری آرام و دنج برای یک زندگی بیدغدغه فضا و مکان مناسبی هستند.
مالزی کشوری مملو از صدها جزیره کوچک و بزرگ زیبا است. گردشگرانی که به این کشور سفر میکنند در سفر خود گزینههای جذاب زیادی برای گشت و گذار دارند. جزیره پانگکور از مهم ترین مراکز توریستی در شرق آسیا به حساب میآید. چنانچه قصد دارید تعطیلات خود را نزدیک دریا بگذرانید، توصیه ما به شما جزیره پانگکور است. نام جزیره پانگکور از کلمه تایلندی “Pang Ko” در گذشته گرفته شده بود که به معنای “جزیره زیبا” است.
مالزی را سرزمین جزایر ساحلی مینامند که البته جذابیت بالای سواحل این جزایر موجب محبوبیت جهانی مالزی شده است. ویژگیهای منحصربهفرد این جزایر شامل آب زلال و شفاف مثل کریستال، صخرههای عظیم مرجانی بزرگ و کوچک میشود. چنانچه با تور مالزی یا به صورت انفرادی به این سرزمین زیبا سفر کردید به مجمعالجزایر صباح بروید و از سیپادان که زیباترین جزیره این شهر است، دیدن کنید. این جزیره وسعت چندانی ندارد و گردشگران میتوانند پیاده دورتادرو این جزیره را طی کنند. این جزیره برای غواصان یک مکان بکر و افسانهای تمام عیار به شمار میآید.
مجمع الجزایر ردانگ از 9 جزیره زیبا تشکیل میشود که به مجموع آنها پارک دریای ردانگ میگویند. پارک دریایی ردانگ شامل امکانات کامل جهت غواصی و شیرجه برای گردشگران است. ردانگ در منطقهی کوآلا نروس Kuala Nerus District، ترنگانو Terengganu قرار دارد و از بزرگترین جزایر واقع در ساحل شرقی شبه جزیره مالزی است که به خاطر آبهای فوقالعاده زلال و سواحل ماسهای سفید رنگ، جانوران دریایی عجیب از جمله ماهیهای استوایی و صخرههای متعدد شهرت زیادی در دنیا دارد.
جزیره ساحلی تیومان( مالاییایی: پولائو تیومان) یک جزیره در منطقه رومپین, پاهنگ, مالزی است. نیومان از هفت روستا که بزرگترین و پر جمعیتترین آنها کامپونگ تک نام دارد، تشکیل میشود. این جزیره با درختان انبوه تعداد کمی سکنه دارد. صخرههای مرجانی این جزیره باعث تبدیل این محل به کام مورد علاقه غواصان شده است. اطراف این جزیره را استراحتگاهها و کلبههای تفریحی فراگرفتهاند که برای گردشگران در نظر گرفته شدهشاند.
جزیره مانوکان (manukan island) در میان جزایر مختلف مالزی نقض زیادی در جذب گردشگران دارد. شاید عجیب به نظر برسد اما سالانه بیش از بیست هزار بازدیدکننده و گردشگر به این جزیره زیبا میآیند. در حقیقت بیشترین تعداد گردشگران داخلی و بین المللی دنیا به این جزیره صورت میگیرد. دلیل این امر را میتوان مسافت طی شده برای رسیدن به این جزیره دانست. جهت رسیدن به جزیره مانوکان تنها 15 دقیقه قایق سواری لازم است. جزیره مانوکان به افرادی که به دنبال یک سفر یک روزه هستند به شدت توصیه میشود. جزیره مذکور در نزدیک شهر Kota Kinabalu کوتا کینابالو (KK) قرار دارد.
جاذبه ها و تفریحات کشور مالزی عبارتند از:
کشور مالزی از کشورهای غنی از نظر منابعطبیعی آسیایی بوده که به دلیل همین منابع غنی امروزه مالزی یکی از بزرگترین صادرکنندگان بزرگ قلع، کائوچوی طبیعی و تنههای چوبی سخت درختان استوایی است. مالزی جزو اولین تولیدکنندگان روغن نخل که به آن پالم میگویند و مصارف مختلفی در صنعت تولید روغن دارد، در جهان به شمار میآید. کشور مالزی همچنین دارای منابع عظیم نفت و گاز طبیعی است. از مهمترین سیاستهای بنیادین مالزی میتوان ثبات اقتصاد کلان، سرمایه انسانی زیاد و سیاستهای دیگر دانست.
اغلب مردم مالزی مسلمان هستند، بنابراین گردشگران باید در سفر به این کشور به فرهنگ و مذهب آنها احترام بگذارند. اگرچه تمامی مردم این کشور مقید به یک دین نیستند و حتی میان آنها افراد بیدین نیز دیده میشود اما اکثریت آن را مسلمان تشکیل میدهند.مالزی یک کشور مسلمان است و همچنین جزو کشورهای پیشرفته جهان نیزبه حساب میآید. بنابراین مردم آن از نظر پوشش باید متناسب با استاندارد کشورهای پیشرفته باشند. میتوان گفت به طور کلی هیچ نوع نکته یا استاندارد خاصی در کوالالامپور برای گردشگران وجود ندارد زیرا این شهر پایتخت مدرن ترکیه است. زنان مسلمان در مالزی برای پوشش خود از روسری و لباسهای بلند استفاده میکنند.
مالزی در سال های اخیر پذیرای از گردشگران از سراسر دنیا بوده است. کشورهای مختلف دارای قوانین و شرایط خاصی برای گردشگران و مهاجران هستند که در هر کشور متفاوت بوده و افراد ملزم به رعایت آنها هستند. دولت مالزی برای بعضی از کشورها مثل ایران شرایطی ایجاد کرده تا آنها بدون نیاز به ویزا برای سفر تفریحی به مدت ۱۴ روز بتوانند وارد کشور مالزی شوند. در رابطه با این قانون باید گفت توجه کنید که حتی یک روز بیشتر ماندن در این کشور نیازمند مراجعه به سفارت این کشور است در غیر این صورت حتما دچار مشکل خواهید شد. پاسپورت مسافران در زمان ورود به این کشور باید حداقل دارای ۶ ماه اعتبار و برگه خالی باشد. افراد دارای دو تابعیت نمیتوانند وارد این کشور شوند. همچنین لازم به ذکر است که بگوییم دولت مالزی از ورود افرادی دارای ۲ تابعیت جلوگیری میکند. همراه داشتن هر گونه مواد مخدر به کشور ممنوع و دارای مجازات «اعدام» است.
از جمله میوه های کشور مالزی:
معروفترین غذاهای کشور مالزی را در لیست زیر ببینید:
مالزی یک کشور دموکراتیک بوده و دارای قوانین و مقرراتی متنوع برای حفظ نظم و امنیت در جامعه است. قوانین در مالزی تحت نظارت سه قوه مجریه، قضاییه و تشریعیه قرار دارند و این سه قوه به طور جداگانه عمل میکنند.
تعدادی از قوانین مهم مالزی عبارتند از:
1- قوانین جرم و جنایت: این شامل قوانین مربوط به قتل، سرقت، تجاوز، قاچاق مواد مخدر و… میشود. قوانین در مالزی بسیار سختگیرانه هستند و به همهی افراد یکسان اعمال میشوند.
2- قوانین سفر و مهاجرت: شامل قوانین مهاجرت و ویزای کار و تحصیل است. هر فردی که به مالزی مهاجرت میکند باید از مراحل و پروسههای مشخصی عبور کند تا بتواند در این کشور زندگی کند.
3- قوانین مالی و مالیات: شامل قوانین مربوط به مالیات درآمد، مالیات بر ارزش افزوده و… میشود. همچنین، قوانین مالی در مالزی بسیار مهم بوده و هر نوع تقلب یا تخلف در این زمینه پیگرد قانونی دارد.
4- قوانین بهداشت و درمان: شامل قوانین مربوط به بهداشت عمومی، پزشکی، دارو و… است. مالزی از نظر بهداشتی تحت نظارت جدی قرار دارد و هر گونه نقض در این زمینه با جریمه و پیگرد قانونی همراه خواهد بود.
5- قوانین ارتباطات: شامل قوانین مربوط به ارتباطات الکترونیکی، حفاظت از حریم خصوصی و… میشود.
6- قوانین محیط زیست: شامل قوانین مربوط به حفاظت از محیط زیست، تعیین استانداردهای آلایندگی و… است. مالزی به دلیل داشتن مناطق زیستی حساس، قوانین سفت و سختی در این زمینه دارد.
7- قوانین حقوقی: شامل قوانین مربوط به رفع مشکلات داخلی، قراردادهای تجاری و… میشود.
شاید برایتان جالب باشد حقایقی را درباره کشور مالزی بدانید که حیرتتان را برمیانگیزد:
بین ۳ تا ۶ میلیون تومان
تا ۱۴ روز خیر لازیم نیست
معراج گشت مجر مستقیم تور مالزی با بهترین قیمت
سایت معراج گشت آسمان
سایت معراج گشت آسمان
مالزی یک کشور آسیایی در جنوب شرقی قاره آسیا است. مالزی در شمال با تایلند و شمال غربی با میانمار (برمه) هم مرز است. این کشور از شمال به جنوب توسط تنگه مالاکا (Malacca Strait) و از شرق به غرب توسط دریای جنوبی چین (South China Sea) احاطه شده است. پایتخت مالزی کوالالامپور است.
مالزی در قاره آسیا قرار دارد. بیشتر تراکم جمعیت کشور مالزی در جنوب شرقی آسیا است و شامل 13 ایالت و 3 منطقه فدرال است.
پایتخت مالزی کوالالامپور (Kuala Lumpur) است. این شهر در جنوب غربی مالزی و در ایالت سلانگور واقع شده است. کوالالامپور شهری پویا و مدرن است و دارای مراکز خرید بزرگ و آسمانخراشهای بلند مانند برج دوقلو پتروناس است.