آلانیا شهری زیبا، در جنوب کشور ترکیه، واقع در استان آنتالیا و در فاصله ۱۳۰ کیلومتری شهر آنتالیاست.این شهر که در ساحل دریای مدیترانه و دامنه کوههای توروس واقع شده است، دارای جمعیتی بیش از ۳۳۰ هزار نفر است که جمعیت آن در فصلهای توریستی به چندین برابر میرسد.
این شهر ساحلی توریستی با داشتن موقعیت خاص جغرافیایی، هوای دلپذیر، آفتابی لذت بخشی که در بیشتر روزهای سال داراست، تفریحات، امنیت و مردمان خونگرمش، مورد توجه توریستهای داخلی و خارجی است.
توریستهای خارجی آلانیا اغلب از کشورهای ایران، روسیه، اوکراین، سوئد، هلند، دانمارک و… هستند، توریستهایی که اکثرا دیگر فقط یک توریست نیستند و صاحبخانه بسیاری از خانه های شهر شده اند.
آلانیا در گذشته، بخشی از سرزمین کلیکیا و همچنین بخشی از سرزمین پامفیلیا محسوب میشد و بخشی از امپراتوری ایران به شمار میرفت.پس از آن تحت تسلط یونانیها و رومیان درآمد. در دوره امپراتوری روم شرقی نیز به آن نام کلنوروس به معنای «کوه زیبا» داده شد.
علاءالدین کیقباد، پادشاه سلجوقی در سده ۱۳ میلادی نام شهر را به «علائیه» تغییر داد و در آخر هم آلانیا در سال ۱۴۷۱ میلادی، بخشی از امپراتوری عثمانی شد.آلانیا به دلیل موقعیت استراتژیکی خود که در یک شبهجزیره کوچک در دریای مدیترانه در پایین کوههای توروس قرار گرفته است، همیشه بهعنوان یک قلعه مستحکم برای بسیاری از امپراتوریهای مستقر در مدیترانه به شمار رفته است.آلانیا بزرگترین اهمیت سیاسی خود را در قرونوسطی تحت حکومت سلطان علاءالدین کیقباد به دست آورد.بسیاری از نقاط دیدنی و تاریخی آلانیا آثار بهجامانده از سلطان کیقباد است.
آلانیا دارای تابستانهای گرم و مرطوب مدیترانهای و زمستانهای بارانی و مرطوب است. این شهر در حوزه مدیترانه و در منطقه نیمه گرمسیری که بیشتر باران آن در طول فصل زمستان میبارد و تابستانهای طولانی و گرمی از خود به جا میگذارد قرار دارد که باعث میشود که توریسم آلانیا از شعار «جایی که خورشید لبخند میزند» برای معرفی شهر استفاده کنند. به دلیل هوای معتدل مدیترانهای آلانیا، بارش برف در این شهر ممکن نیست اما به دلیل ارتفاع بالای کوههای توروس در فصل زمستان منظرهٔ جالب پوشیده شدن کوههای توروس از برف از شهر دیده میشود.
برای خرید های روزانه و مایحتاج، سوپر مارکتهای زنجیره ای به وفور در سطح شهر وجود دارند.بازارهای میوه و تره بار هم هر روز هفته در محله های مختلف با میوه های بسیار تازه، لبنیات و خشکبار برپا هستند.در مرکز آلانیا در محلی که به جمعه بازار معروف است، بازاری که پر از مغازه های رنگارنگ است وجود دارد، در این بازار پوشاک، کیف و کفش، صنایع دستی، چرم، خوراکی ها و سوغاتی های آلانیا را میتوانید پیدا کنید.برند های معروف لباس مثل ال سی وایکیکی، ماوی، کوتون، دفکتو، پولو و … هم بخصوص در مرکز شهر در جهت خرید موجود هستند.علاوه بر آن مرکز خرید آلانیوم مرکز آلانیا و تایم سنتر در کوناکلی هم به گزینه هایی برای خرید اضافه میشود.
در شهر آلانیا مراکز خرید و بازارهای محلی خوبی وجود دارند که می توانید انواع سوغاتی های ترکیه را بخرید و یا به سراغ برندهای معروف دنیا بروید. مرکز خرید آلانیوم (Alanyum)، مرکز خرید مگا مال (MegaMall)، مرکز خرید کیپا (Kipa)، مرکز خرید چرم دنور (D’Enver Leather)، مزون طلا و جواهرات آلانیا (Maison Alanya) در کنار بازارچه های خلیج آلانیا، بهترین گزینه شما برای خرید و بازارگردی هستند.
تفریح در آلانیا
پیشنهاد می کنیم برای لذت بردن از تفریحات آلانیا ابتدا تور یکروزه با قایق را رزرو کنید تا بتوانید به بیشتر بخش های ساحلی آلانیا را با قایق بروید. از آنجایی که آلانیا شهری ساحلی است، شما می توانید از انواع بازی ها و ورزش های آبی متنوعی در آلانیا تجربه کنید. آکوا پارک آلانیا، ساحل کلئوپاترا، بازدید از غار دیم (Dim Cave)، غواصی، رفتینگ آلانیا، چرخ و فلک آلانیا، تلکابین، قایقرانی و جت اسکی اصلی ترین پیشنهادات ما برای تفریح در آلانیا هستند. پس کافیست با دقت برنامه ریزی کنید تا از سفرتان لذت ببرید. بد نیست بدانید که جمعه ها یکی از روزهای جذاب سفر به آلانیا به شمار می رود. هر جمعه در مرکز شهر آلانیا بازار بزرگی از میوه و سبزیجات، صنایع دستی و خوراکی های محلی برگزار می شود. در این بازار دست فروشان و مردم محلی با اشتیاق تمام منتظرند تا شما از آنها ذرت شیرین، انواع نان و شیرینی های محلی را با قیمت مناسب بخرید. پس می توان گفت جمعه ها یک فرصت طلایی برای آشنایی با اهالی آلانیاست. پس تا می توانید با خود لیر به همراه داشته باشید تا خیلی راحت خرید کنید.
زندگی در آلانیا
وقتی صحبت از زندگی در آلانیا باشد باید به دو موضوع مجزا اشاره کنیم. یکی هزینه های زندگی در آلانیا که در مطلب جداگانه به آن خواهیم پرداخت و دیگری شرایط زندگی و مهاجرت به آن می باشد. به طور کلی طبق برآوردهای انجام شده در وبسایت های بین المللی گردشگری مانند costof.live هزینه زندگی در آلانیا به طور میانگین حدود 430 دلار در ماه خواهد بود. بیشترین قیمت یا هزینه ای که برای زندگی در آلانیا پرداخت خواهید کرد، برای تهیه مسکن است که حدود 242 دلار می باشد. آنچه مسلم است سایر هزینه ها مانند حمل و نقل، خرید مایحتاج و خوراکی قیمت مناسبی دارد و جزو بخش های ارزان زندگی در آلانیا محسوب می شوند.
هتل های آلانیا
در قسمت های قبلی همین مطلب به شما عزیزان گفتیم که به دلیل کشف برخی جاذبه های گردشگری آلانیا و نزدیکی این شهر به آنتالیا، هتل ها و مراکز اقامتی خوبی در این شهر وجود دارند، بنابراین برای رزرو هتل یا محل اقامت نگران نباشید. البته بیشتر گردشگران ترجیح می دهند در نزدیکی رود دیم (Dim) اقامت داشته باشند. در این صورت می توانید در یکی از مجموعه ریزورت های رود دیم، هتل لابراندا آلانتور (Labranda Alantur)، کستل سی ویوو رزیدنت (Kestel Seaview Residence) اقامت داشته باشید. البته هتل لونیسرا سیتی (Lonicera City Hotel) و هتل آلماس آبی آلیا (Blue Diamond Alya Hotel) نیز پیشنهادات دیگر ما برای اقامت در آلانینا هستند که به زوج های جوان توصیه می کنیم
دلایل شهرت آلانیا از نظر گردشگران
– حتما تا به حال درباره حمام یا ماساژ ترکی مطالب زیادی شنیده اید. آلانیا یکی از پاتوق های اصلی برای طرفداران حمام ترکی است.
– شهر آلانیا در استان آنتالیا و منطقه آکدنیز (Akdeniz) قرار دارد، به همین دلیل بیشتری گردشگرانی که دوست دارید به آنتالیا سفر کنند و یا بالعکس می توانند از فرودگاه قاضی پاشا آلانیا استفاده کنند.
– ساحل کلئوپاترا در شهر آلانیا قرار دارد و شما می توانید در این ساحل بهترین آب و هوای معتدل مدیترانه ای را تجربه کنید.
– اگر علاقهمند به غارنوردی و کوهنوردی هستید آلانیا گزینه مناسبی میباشد
قلعه آلانیا، یکی از بناهای تاریخی این شهر است که قدمت آن به قرن سیزدهم میلادی برمیگردد. بیشتر بخشهای قلعه در زمان حکمرانی سلجوقیان بنا شده و بخش دیگری از آن نیز پس از تصرف، در دوران سلطان علاالدین کیقباد اول ساخته شده است. این قلعه یکی از مهمترین بخشهای آلانیا محسوب میشود و بسیاری از جاذبههای تفریحی، رستورانها، کافهها، بازارها و مکانهای معروف این شهر در داخل یا اطراف آن قرار دارد.
برج قرمز، که به زبان محلی Kizilkule نامیده میشود، یکی از نمادهای شهر آلانیاست که در نزدیکی دریا قرار دارد. این برج شش ضلعی 33 متر ارتفاع دارد و عرض آن نیز حدود 12.5 متر میباشد. برج قرمز مانند قلعه آلانیا در زمان حکمرانی سلجوقیان ساخته شده و در حال حاضر نیز به عنوان موزهی قومشناسی آلانیا مورد استفاده قرار میگیرد.
آمفیتئاتر یونانی، یکی از بناهای تاریخی آلانیاست که در قرن دوم میلادی ساخته شده است. این آمفیتئاتر بسیار بزرگ بوده و ظرفیت ۱۵ هزار تا ۲۰ هزار نفر را دارد. البته در حال حاضر تنها ویرانههایی از این بنا باقیمانده است، اما همچنان جذاب بوده و بخشی از شکوه و عظمت معماری آن دوران را به نمایش میگذارد.
غار داملاتاش یکی از معروفترین جاذبههای طبیعی آلانیاست که در غرب این شهر واقع شده است. این غار در نزدیکی ساحل کلئوپاترا قرار داشته و دارای آبوهوایی بسیار مطبوع و خنک میباشد. غار داملاتاش در سال ۱۹۴۸ به طور کاملا اتفاقی کشف شد و پس از تحقیقات ابتدایی، برای بازدید در دسترس عموم قرار گرفت. یکی از مهمترین نکات این غار، هوای داخل آن است که گفته میشود برای بیماری آسم بسیار مفید است.
دیم چای یکی از اصلیترین رودخانههای آلانیاست که نقش بسیار مهمی در صنعت کشاورزی این شهر دارد. این رودخانه یکی از محبوبترین و پرطرفدارترین مکانهای آلانیا برای تفریح خانوادهها نیز محسوب میشود. مردمان این شهر روزهای تعطیل برای گردش به سمت این رودخانه میروند و ساعاتی را در کنار آن به استراحت میپردازند. اطراف رودخانه دیم چای پر از رستوران است و سرگرمیهای متنوعی مانند استخر، آبشار مصنوعی، زمین بازی و سرسره آبی نیز برای علاقهمندان تدارک دیده شده است.
آبشار ماناوگات یکی از معروفترین جاذبههای طبیعی شهر آلانیا ترکیه است که در 3 کیلومتری روستای ماناوگات قرار دارد. این آبشار ارتفاع بسیار کمی دارد، اما به زیبایی به سمت پایین سرازیر شده و چشماندازهایی فوقالعاده ایجاد میکند. آبشار ماناوگات یکی از بهترین مکانهای این شهر برای استراحت و تفریح است. میتوانید در رستورانهای اطراف آبشار انواع غذاهای محلی و سنتی منطقه را امتحان کنید یا در باغهای زیبای آن به گشتوگذار بپردازید. مراکز تفریحی و فروشگاههای متعددی نیز در این منطقه وجود دارد که مورد استقبال گردشگران قرار میگیرد.
اسکله آلانیا یکی از مهمترین بنادر تجاری ترکیه در گذشته بوده و امروزه نیز یکی از مکانهای تفریحی این شهر میباشد. کشتیهای رنگارنگی که بر روی اسکله آلانیا در حال حرکت هستند، جلوهای خاص به این منطقه میدهند. رستورانها، کافهها و فروشگاههای متعددی نیز در این منطقه وجود دارند که معمولا در ساعات پایانی روز مملو از جمعیت هستند. اگر به آلانیا سفر کردید، بازدید از اسکله زیبای این شهر را از دست ندهید.
کلئوپاترا، یکی از دیدنیترین سواحل آلانیاست که در بخش غربی شهر و روبروی غار داملاتاش قرار دارد. ویژگی متمایز این ساحل، آبهای بسیار شفاف و شنهای طلاییرنگ آن است که چشماندازهای زیبایی را در این منطقه ایجاد کرده است. بر اساس داستانهای قدیمی، ملکه مصر در هنگام عبور از دریا در ساحل کلئوپاترا توقف و در این خلیج شنا کرد.
پارک آبی واتر پلنت با وسعت حدودا 6500 متر مربع، یکی از بزرگترین پارکهای آبی ترکیه است که در 40 کیلومتری شهر آلانیا قرار دارد. در این پارک میتوانید از استخرهای متعدد، سرسرههای آبی، زمین فوتبال آبی، بانجیجامپینگ و قایقسواری برخودار باشید. هر آنچه از یک پارک آبی انتظار دارید، در واتر پلنت خواهید یافت.
آلانیا آبوهوایی معتدل و مدیترانهای دارد. تابستانهای این شهر گرم و خشک است و در پاییز و زمستان، هوا بسیار مطبوع و بارانی است. اگر به قصد شنا و استفاده از تفریحات آبی به آلانیا میروید، بهتر است بهار و تابستان را برای سفر انتخاب کنید. تیر، مرداد و شهریور بهترین ماهها برای شنا هستند. دمای هوا در این ماهها در بالاترین میزان خود قرار داشته و به طور میانگین در طول روز به 34 درجه سانتیگراد میرسد. دقت داشته باشید که فصل تابستان پرگردشگرترین فصل این شهر بوده و هزینههای سفر نیز به میزان قابلتوجهی افزایش مییابد.
اگر به دنبال کاهش هزینهها هستید، باید فصلهای خلوت و کمگردشگر را برای سفر انتخاب کنید. آنگاه میتوانید هتلهای شهر را با نصف هزینه معمول آن رزرو نمایید. آلانیا از اواخر پاییز تا اواخر زمستان در خلوتترین حالت خود به سر میبرد.