ویزای شینگن را میتوانیم به عنوان یکی از معتبرترین ویزاها در کل دنیا در نظر بگیریم که اجازه ورود به تعداد زیادی از کشورهای اروپایی و حتی برخی از کشورهای خارج از اروپا را به شما میدهد. در حالت عادی برای سفر به چند کشور مختلف، شما نیاز به دریافت ویزای مجزا از هر کدام از این کشورها خواهید داشت؛ اما با داشتن ویزای شینگن، میتوانید بدون نیاز اخذ ویزاهای متعدد، تجربه سفر به کشورهای گوناگون را داشته باشید. برای اینکه بدانید با ویزای شینگن کجا میشه رفت و اطلاعات کاملی درباره دریافت آن به دست آورید، در بخشهای بعدی با فصل پاییزی سفر همراه شوید.
شینگن چیست؟
برای اینکه بدانیم با ویزای شینگن کجا میشه رفت و اطلاعات کاملی درباره این ویزای معتبر به دست آوریم، لازم است بدانیم که اصلا شینگن به چه معناست. شینگن در واقع نام یک دهکده کوچک در جنوب شرقی کشور لوکزامبورگ است. کشورهای فرانسه، بلژیک، آلمان، لوکزامبورگ و هلند در آن توافق نامهای به همین نام را امضا کردند.
در حال حاضر کشورهای دیگری هم به این توافق نامه اضافه شدهاند؛ به صورتی که 26 کشور اروپایی گویی مرز بین خود را برداشتهاند و مانند یک کشور بزرگ به متقاضیان برای ورود ویزا صادر میکنند. پس شما با در اختیار داشتن ویزای شینگن میتوانید بدون نیاز به کنترل پاسپورت و اخذ ویزای دیگر کشورها، به راحتی در میان آنها سفر کنید.
فهرست کشورهای عضو شینگن
اگر میخواهید بدانید که با ویزای شینگن به چه کشورهایی میشه سفر کرد و درباره اعتبار آن در سطح جهانی هم اطلاعات کاملی به دست آورید، باید کشورهای عضو این قرارداد را بشناسید. در حال حاضر 26 کشور عضو منطقه شینگن هستند که یک ویزای معتبر به متقاضیان ارائه میدهند. در این بخش فهرست کامل کشورهای عضو این قرارداد را معرفی میکنیم.
- جمهوری چک
- اتریش
- بلژیک
- دانمارک
- فنلاند
- استونی
- آلمان
- یونان
- فرانسه
- ایتالیا
- لتونی
- مجارستان
- ایسلند
- لیختناشتاین
- لیتوانی
- مالت
- هلند
- لوکزامبورگ
- لهستان
- اسلواکی
- پرتغال
- اسلوونی
- اسپانیا
- سوئد
- سوئیس
- نروژ
- کرواسی
انواع ویزای شینگن و معتبرترین آن ها
فهرست کشورهای عضو شینگن در لیست کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان قرار نمیگیرند. پس شما باید از مسیر صدور ویزا برای سفر به آنها عبور کنید. به عنوان اولین مرحله لازم است تا اطلاعات خود را درباره انواع ویزای شینگن ارتقا دهید. شما بسته به هدفی که برای سفر خود در نظر دارید، میتوانید یکی از انواع ویزای شینگن را انتخاب کرده و برای اخذ آن درخواست دهید. از جمله مدلهای مختلف ویزای شینگن، باید به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
ویزای اتحادیه شینگن
این ویزا که با عنوان ویزای USV هم شناخته میشود، ویزای گردشگری اروپا است. با در اختیار داشتن این ویزا شما میتوانید 90 روز اقامت در کشورهای این منطقه داشته باشید.
ویزای شینگن نوع A
این نوع ویزا به عنوان ویزای ترانزیت فرودگاهی هم شناخته میشود. در این حالت شما میتوانید در یکی از فرودگاههای منطقه شینگن توقف داشته و پرواز خود را برای کشوری خارج از این منطقه تغییر دهید. در این حالت اجازه خروج از فرودگاه را به هیچ عنوان نخواهید داشت. توجه داشته باشید که این ویزا برای توقف در یک کشور مناسب بوده و اگر نیاز به توقف در کشورهای بیشتری داشته باشید، باید برای اخذ ویزای دیگری اقدام کنید.
ویزای شینگن نوع B
این ویزا هم نوعی ویزای ترانزیت محسوب میشود که به فرد این اجازه را میدهد تا برای نهایتا 5 روز، از طریق حمل و نقل زمینی از محدوده چند کشور حوزه شینگن عبور کرده و درنهایت به یک کشور خارج از محدوده برود.
ویزای شینگن نوع C
این ویزا برای سفرهای کوتاه مدت به این منطقه تعریف شده و یکی از بهترین انتخابها برای توریستها است. شما میتوانید برای اهداف مختلفی از جمله شرکت در رویدادهای ورزشی یا فرهنگی، بازدید از اعضای خانواده، گردشگری و… این ویزا را دریافت کنید. بر اساس شرایط فرد متقاضی، این مدل ویزا دارای زیرمجموعههای خاصی بوده که از میان آنها میتوانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
- ویزای سینگل یا یک بار ورود که برای یک بار ورود به یکی از کشورهای حوزه شینگن ارائه میشود. پس از خروج از این کشور ویزای شما منقضی شده و دیگر اجازه ورود نخواهید داشت.
- ویزای دو بار ورود شینگن که در بازه زمانی 6 ماه و تا اتمام اعتبار ویزا، میتوانید دو بار به کشورهای این حوزه وارد شوید.
- ویزای مولتی شینگن یا چند بار ورود که به شما کمک میکند تا بدون محدودیت به کشورهای این حوزه وارد شده و آنها را ترک کنید. محدودیت این ویزا 90 روز در هر 6 ماه سال بوده که باید در نظر گرفته شود.
ویزای اعتباری منطقه محدود
این ویزا که با عنوان LTV هم شناخته میشود، یک ویزای موقتی بوده که در شرایط ویژهای برای پناهندگان فاقد مدارک معتبر صادر میشود. فرد با داشتن این ویزا میتواند در محدودههای خاصی از منطقه سفر داشته باشد.
ویزای شینگن نوع D
این ویزا معمولا برای اهداف کاری و تحصیلی و یا اقامت دائم صادر میشود. از این رو به عنوان ویزای ملی شینگن هم شناخته میشود. پس اگر برای ادامه تحصیل در دانشگاههای معتبر اروپایی، راه اندازی بیزینس شخصی خود و یا اقامت طولانی مدت در یکی از کشورهای این حوزه نیاز دارید، ویزای شینگن نوع D انتخاب بسیار خوبی محسوب میشود. بسته به هدف و تقاضای شما، این ویزا به صورت سینگل و یا چند بار ورود صادر میشود.
چگونه ویزای شینگن بگیریم؟
شاید برای شما هم سؤال شده که چگونه میتوانیم ویزای فرانسه و یا به صورت کلی ویزای شینگن بگیریم. برای اخذ این ویزای معتبر، شما باید مراحل خاص و ویژهای را پشت سر بگذارید. در این بخش به صورت کلی به بررسی و معرفی مراحل اخذ ویزای شینگن میپردازیم تا آگاهی بیشتری در این زمینه داشته باشید.
مرحله اول: تعیین هدف سفر
به عنوان اولین مرحله باید بدانید که هدف شما از سفر به حوزه شینگن چیست و متناسب با آن به چه نوع ویزایی نیاز دارید. مشخص کردن این موضوع میتواند سرعت صدور ویزای شما را تا حد زیادی ارتقا دهد. در قدم بعدی باید کشور مقصد مورد نظر را مشخص کنید. با انتخاب کشور شما میتوانید از طریق سفارت و یا کنسولگری و سایر مراکز وابسته به صدور ویزا و سفارت کشور مقصد، برای اخذ ویزا اقدام کنید. توجه داشته باشید اگر قصد سفر به چند کشور شینگن را دارید، باید از طریق سفارت کشوری که تعداد روزهای بیشتری در آن اقامت دارید برای اخذ ویزا اقدام کنید.
مرحله دوم: ثبت درخواست ویزا
در قدم بعدی باید یک زمان بندی مناسب برای ارائه درخواست ویزا اقدام کنید. در نظر داشته باشید که روند بررسی درخواست شما و در نهایت صدور ویزا، میتواند زمانبر باشد. پس شما بین سه ماه تا سه هفته قبل از سفر، برای اخذ ویزا اقدام کنید.
مرحله سوم: دریافت وقت سفارت
بعد از در نظر گرفتن مدت زمان لازم برای صدور ویزا، باید برای وقت گرفتن از سفارت اقدام کنید. بسته به کشور مقصد و قوانین آن، وقت گرفتن ممکن است به صورت آنلاین و یا مراجعه حضوری انجام شود.
مرحله چهارم: تکمیل فرم
در قدم بعدی باید فرم درخواست ویزا را تکمیل کرده و تحویل دهید. شما میتوانید این فرم را از طریق وبسایت سفارت دانلود کرده و همه بندهای آن را به صورت دقیق مورد مطالعه قرار دهید. سپس فرم را در دو نسخه چاپ کرده، آنها را پر کرده و درنهایت هر دو را امضا کنید.
مرحله پنجم: تکمیل مدارک
همه مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن را تکمیل کرده و همراه با فرم درخواست ویزا به سفارت و یا مرکز مرتبط با آن ارائه دهید. در نظر داشته باشید که تکمیل بودن مدارک شما اهمیت بسیار بالایی داشته و میتواند تا حد زیادی بر روی مدت زمان لازم برای صدور ویزا اثرگذار باشد و احتمال رد شدن درخواست را کاهش دهد.
مرحله ششم: مراجعه به سفارت
بعد از اینکه همه مراحل ذکر شده در بخشهای قبلی را به درستی پشت سر گذاشتید، نوبت به وقت مصاحبه میرسد. شما باید در تاریخ مشخص شده به سفارت کشور مقصد مراجعه کرده و مدارک را به افسر سفارت تحویل دهید. مامور سفارت در زمام مصاحبه سؤالات خاصی در رابطه با محل اقامت، هدف شما از سفر و همچنین جزئیات و برنامه سفر از شما میپرسد. جوابهایی که میدهید باید کامل و صادقانه باشند تا بتوانید اعتماد افسر را جلب کنید. در این حالت پروسه صدور ویزا راحتتر طی شده و میتوانید به جواب دلخواه برسید.
مرحله هفتم: پرداخت هزینه
در این مرحله نوبت به پرداخت هزینه ویزای شینگن میرسد. این هزینه توسط کشورهای عضو این حوزه تعیین شده و به هیچ عنوان امکان تغییر آن وجود ندارد. هزینه صدور ویزا تا حد زیادی به سن فرد متقاضی و نوع ویزایی که درخواست داده وابسته است.
مرحله هشتم: صدور ویزا
در نهایت با پشت سر گذاشتن همه مراحل که در بخشهای قبلی معرفی کردیم، درخواست شما مورد بررسی قرار گرفته و بعد از گذشت این پروسه جواب نهایی اعلام میشود. مدت زمان بررسی درخواست بسته به هر فرد و شرایط او متفاوت خواهد بود. به صورت کلی این پروسه میتواند بین 15 تا 30 روز متغیر باشد.
تاریخچه شینگن
در روند بررسی این موضوع که با ویزای شینگن کجا میشه رفت، میتوانیم تاریخچه شینگن را هم در نظر بگیریم. توافقنامه شینگن اولین بار در روز 14 ژوئن سال 1985 امضا شد. این قرارداد بین چند کشور اروپایی بود که بر اساس آن مرزهای ملی خود را برداشتند تا بتوانند یک اروپای مدرن داشته باشد. این منطقه تحت عنوان حوزه شینگن شناخته شد. همان طور که در بخشهای قبلی هم به این موضوع اشاره کردیم، این قرارداد در لوکزامبورگ امضا شد. در حال حاضر بنا بر این قرارداد، یکی از بزرگترین مناطق جهان که کنترل مرز کشورها را پایان داده، همین منطقه در اروپا است.
لازم به ذکر است که این مفهوم اروپای مدرن از زمان قرون وسطی بین مردم این منطقه رواج داشته است. با این وجود به دلیل مخالفتهای پیش رو، اجرای آن تا دهه 80 ادامه پیدا کرد. در نهایت کشورهای فرانسه و آلمان اولین قدمها را برای اجرای جابجایی آزاد برداشتند و توانستند این توافق را تا مرحله اجرا پیش ببرند. بعد از عقد قرارداد، اجرای آن سالها طول کشید تا درنهایت 26 مارس 1995 برای اولین بار این قوانین جابجایی در منطقه شینگن به اجرا درآمدند.
هزینه اخذ ویزای شینگن
در راستای بررسی این موضوع که با ویزای شینگن کجا میشه رفت، باید اطلاعات کافی درباره هزینه اخذ این ویزای معتبر اروپایی به دست آورید. هزینه این ویزا به عوامل ویژهای وابسته است، به همین دلیل نمیتوانیم مبلغ آن را به صورت دقیق مشخص کنیم. هزینه نهایی برای ویزای شینگن به فاکتورهای مختلفی از جمله نوع ویزا و همچنین کشور مورد نظر وابسته است.
اگر میخواهید روند اخذ ویزای برای شما سادهتر شود تا بتوانید راحتتر به نتیجه دلخواهتان برسید، میتوانید از آژانس گردشگری فصل پاییزی سفر در این زمینه کمک بگیرید. تیم مجرب فصل پاییزی سفر همه تلاش خود را به کار گرفته و با کمک اعتبار و مدارک کامل، میتوانند در کوتاهترین زمان ممکن ویزای شینگن را برای شما بگیرند.
مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزای شینگن
اگر میخواهید برای اخذ ویزای شینگن اقدام کرده و در مدت زمان کوتاهی جواب درخواست خود را بگیرید، باید مدارک مورد نیاز برای ثبت درخواست را به صورت کامل ارائه دهید. کامل بودن مدارک شما باعث میشود که درخواستتان سریعتر مورد بررسی قرار گرفته و هیچ دلیلی برای ریجکت کردن آن وجود نداشته باشد. در نظر داشته باشید که مدارک موردنیاز برای انواع مختلف ویزای شینگن میتواند شامل موارد مختلفی باشد. در این بخش مهمترین مدارکی که حتما باید در روند ثبت درخواست ارائه دهید را معرفی میکنیم.
- عکس پرسنلی جدید زمینه سفید و تمامرخ
- فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- کارت ملی
- پاسپورت قدیمی و جدید و کپی از همه صفحات
- اصل شناسنامه
- اصل مدارک شغلی
- رائه بلیت رفت و برگشت
- اصل سند ملکی به نام مسافر و یا همسر
- برگه تائیدیه واچر هتل
- جواز کسب، پروانه بهرهبرداری، کارت بازرگانی و سایر موارد از این قبیل برای مشاغل آزاد
- فیش حقوقی، کارت بازنشستگی، حکم کارگزینی و مواردی از ای دست برای مشاغل دولتی
- پرینت 3 ماهه اخیر حساب بانکی به زبان انگلیسی
- پرداخت ضمانتنامه بانکی معتبر برای تضمین بازگشت از سفر
- گواهی ماندهحساب
- همه مدارک اثباتکننده هدف شما از سفر
- مدارک اثباتکننده بازگشت قطعی شما از سفر
- مدارک مربوط به تمکن مالی برای پرداخت هزینهها در طول سفر
ارزانترین سفارت برای اخذ ویزای شینگن
یکی دیگر از موضوعاتی که در زمان اخذ ویزای شینگن باید در نظر داشته باشید، شناخت ارزانترین سفارت برای اخذ این ویزای اروپایی است. به صورت کلی نمیتوانیم کشورهایی را به عنوان ارزانترین سفارت در این زمینه معرفی کنیم؛ چراکه هزینه ویزای شینگن علاوه بر کشور مقصد، به نوع ویزا هم وابسته است. پس اگر به دنبال روشی هستید که بتوانید هزینههای خود را کاهش دهید، توصیه میکنیم کشورهایی را انتخاب کنید که هزینه سفر کمتری دارند.
در برخی از کشورهای اروپایی انواع خدمات و امکانات رفاهی برای گردشگران با قیمت کمتر و به صرفهتری ارائه میشوند. کشورهای لیتوانی، یونان، اسپانیا، لهستان و ایتالیا ازجمله محبوبترین گزینههای ارزانقیمت محسوب میشوند. شما میتوانید با انتخاب این کشورها و اخذ ویزای شینگن، تجربه اروپا گردی اقتصادی و به صرفهای داشته باشید.
سخت ترین سفارت برای اخذ ویزای شینگن
اگر میخواهید برای اخذ ویزای شینگن برای اولین بار اقدام کنید، باید درباره سختترین سفارت و قوانین آن برای صدور اطلاعات لازم را به دست آورید. برخی از کشورها قوانین سختگیرانهای برای صدور ویزای شینگن در نظر دارند که باعث میشود در روند این مسیر با سختی روبه رو شوید. کشورهای بلژیک، مالت، سوئد، فرانسه، پرتغال، نروژ، اسپانیا، هلند، سوئیس و اسلوونی نرخ ریجکت بیشتری نسبت به سایر کشورها دارند. از این رو اگر شینگن اولی هستید و سابقه سفر به کشورهای این حوزه را ندارید، توصیه میکنیم از طریق سفارتهای اتریش، فرانسه، المان و هلند برای ثبت درخواست خود اقدام نکنید.
لیست کشورهای مجاز با ویزای شینگن برای ورود
در قارههای اروپا، آمریکا، آسیا و همچنین آفریقا کشورهای زیادی وجود دارند که ویزای شینگن را قبول دارند. علیرغم اینکه این کشورها عضو منطقه شینگن نیستند، شما با داشتن این ویزای معتبر میتوانید وارد خاک آنها شوید. همین موضوع میتواند نشاندهنده اعتبار بالای ویزای شینگن باشد. در این بخش چند نمونه از کشورهایی که ویزای شینگن را قبول دارند معرفی میکنیم. پس اگر برای شما هم سوال شده که با ویزای شینگن به چه کشورهایی میشه سفر کرد؟ این بخش را مطالعه کنید.
- واتیکان
- مکزیک
- کوزو
- بلیز
- پاناما
- نیکاراگوئه
- بلاروس
- مقدونیه شمالی
- جبلالطارق
- آنتیوا و باربودا
- آروبا
- کوبا
- بوسنی و هرزگوین
- مونته نگرو
- آلبانی
- ترکیه
- جمهوری دومینیکن
- جامائیکا
- آندورا
- سینت مارتن
- السالوادور
- گواتمالا
- قبرس
- بلغارستان
- گرجستان
- هندوراس
- هائیتی
- بونیر
- مولداوری
- موناگو
- رومانی
- کلمبیا
- صربستان
- باهاما
- پرو
- سنگاپور
- فیلیپین
- عمان
- تایوان
- قطر
- کره جنوبی
- عربستان
دلایل ریجکت شدن ویزای شینگن
با توجه به محدودیت کشورهای بدون ویزا برای ایرانیان و همچنین اعتبار پایین پاسپورت ایران، سختگیری کشورهای شینگن برای صدور ویزا در این زمینه بیشتر است. از این رو احتمال ریجکت شدن درخواست شما وجود دارد. دلیل رد شدن درخواست شما در یک نامه مکتوب به شما اطلاع داده میشود تا در صورت تمایل بتوانید برای اعتراض و یا برطرف کردن این دلایل اقدام کنید. بر اساس آمار ثبت شده در این زمینه، از جمله اصلیترین دلایلی که باعث رد شدن درخواست میشوند، باید به موارد زیر اشاره داشته باشید.
- جعلی و یا ناقص بودن مدارک ارائه شده به سفارت
- عدم ارائه دلیل روشن برای سفر و اقامت
- سکونت متقاضی در حال حاضر و بیشتر از سه ماه در یکی از کشورهای حوزه شینگن
- عدم داشتن تمکن مالی کافی
- تهدید امنیت ملی و سلامت همگانی کشور مقصد توسط فرد متقاضی
- عدم ارائه بیمهنامه
- تحریم فرد توسط کشورهای عضو شینگن و عدم اجازه ورود
- عدم ارائه دلیل قابل اطمینان برای بازگشت از سفر بعد از اتمام اعتبار ویزا
در صورتی که به هر دلیلی درخواست شما رد شده باشد، یک تا دو ماه فرصت دارید که به نتیجه اعلامشده اعتراض کنید. برای این کار باید نامهای در قالب یک ایمیل برای سفارت کشور مقصد ارسال کرده و دلایل ریجکتی را در آن شرح داده و برطرف کنید. تمام مدارک تکمیلی را در این ایمیل ارسال کنید تا افسر سفارت متوجه شود هیچ خطری برای کشور ندارید.
این صفحه را هم بخوانید: دلایل ریجکتی ویزای فرانسه
عدم اعتراض در نتیجه ریجکتی میتواند نمره منفی در پرونده شما تلقی شود و نشان میدهد که با رد شدن درخواست خود موافق هستید. درخواست به صورت تور گروهی انتخاب بهتری بوده و احتمال بیشتری برای موافقت دارد. میتوانید از آژانس گردشگری فصل پاییزی سفر برای ارسال درخواست خود کمک بگیرید تا شانس بیشتری داشته باشید.
سخن پایانی
ویزای شینگن یکی از معتبرترین ویزاهای صادرشده بوده که اجازه ورود به کشورهای متعددی در اروپا و دیگر قارههای دنیا را میدهد. این ویزا با هدف راهاندازی اروپای نوین صادر شده تا مردم در این کشورها بتوانند بدون نیاز به بررسی پاسپورت، از مرزها رد شوند. در بخشهای قبلی به صورت کامل به توضیح ویزای شینگن و نحوه دریافت آن پرداختیم. به این سوال که با ویزای شینگن کجا میشه رفت پاسخ دادیم تا با آگاهی بیشتری درخواست اخذ آن را ارائه دهید. توضیحات کاملی درباره هزینه ویزای شینگن و همچنین مدارک مورد نیاز و سختترین سفارت برای آن ارائه دادیم.