جاذبه ها |
2نفر |
3نفر |
کاخ سعد آباد – کاخ نیاوران – پل طبیعت |
3.900.000 |
3.400.000 |
موزه زمان – موزه موسیقی – موزه سینما – باغ فردوس |
3.400.000 |
2.900.000 |
کاخ گلستان – موزه آبگینه – پل طبیعت |
4.000.000 |
3.450.000 |
موزه ملی – باغ نگارستان – کلیسای حضرت مریم –برج میلاد |
3.500.000 |
3.000.000 |
کاخ سعد آباد – بازار تجریش – پل طبیعت – برج میلاد |
3.500.000 |
3.000.000 |
چشمه علی .برج طغرل . آتشکده بهرام. آرامگاه بی بی شهر بانو . آرامگاه ابن بابویه |
3.300.000 |
2.900.000 |
برج آزادی – شهرک سینمایی غزالی – دریاچه خلیج فارس |
3.300.000 |
2.800.000 |
کاخ گلستان – بازار تهران – سر در باغ ملی – موزه ملک |
3.950.000 |
3.500.000 |
باغ گیاه شناسی – دریاچه خلیج فارس – میدان آزادی |
3.400.000 |
2.900.000 |
موزه رضا عباسی – کاخ گلستان – پل طبیعت |
4.000.000 |
3.500.000 |
در سالهای اخیر با توجه به افزایش استقبال گردشگران خارجی برای سفر به ایران، تور های اینکامینگ متعددی برای میزبانی از آنها برنامهریزی و اجرا شده است. افزایش ورود گردشگران خارجی به ایران باعث رشد زیرساختهای گردشگری، رونق اقتصادی کسب و کارهای مرتب با گردشگری و بهبود ذهنیت خارجیها نسبت به کشورمان میشود. به همین علت آژانسهای گردشگری تلاش دارند تا با برنامهریزی و اجرای تورهای اینکامینگ متنوع و باکیفیت، گردشگران خارجی بیشتری را به ایران جذب کنند.
پیش از هر چیز لازم است تا برخی از مفاهیم مرتبط با صنعت گردشگری را با یکدیگر مرور کنیم. یکی از جریانهای گردشگری، ورود گردشگران خارجی به یک کشور است که به آن گردشگری ورودی، اینباند یا اینکامینگ گفته میشود. در این نوع از گردشگری، افراد خارجی به منظور بازدید از جاذبههای گردشگری ایران به کشور ما سفر میکنند و با توجه به شرایط متفاوت، مسلماً تورهای اینکامینگ یا تورهای ورودی که برای این گردشگران طراحی میشود، با تورهای گردشگری داخلی تفاوتهای عمدهای دارد.
علاوه بر این، تهران پایتخت ایران و بهترین نقطه برای بیان مقدمات تاریخی و فرهنگی است. همچنین وجود جاذبههای گردشگری متعدد در تهران، باعث میشود تا تورهای اینکامینگ تهران بسیار غنی و جذاب باشند.
بهترین فصل سفر به تهران چه زمانی است؟
بهترین فصل سفر به تهران ایام عید نوروز است که تهران بسیار خلوتتر از هر زمان دیگری است، اما اصولا تهران یک شهر چهارفصل است و در هر فصل جذابیت خودش را دارد .
تور های تهرانگردی برای مسافران ورودی به صورت اختصاصی برگزار میشود که برای ایجاد ارتباط بین مسافران و تورلیدر ، حتما باید زبان مشترکی بین آنها باشد که منظور هم را بفهمند ، نیاز مسافران براورده شود و اطلاعاتی را که تورلیدر راجب مکان ها ی تاریخی و تفریحی و فرهنگ مردم منطقه میدهد را متوجه بشوند.
جاذبه های پر بازدید تهران
از مهم ترین دیدنی های تهران کاخ سعد آباد ، کاخ نیاوران ، کاخ گلستان میباشد جاذبه های دیگر تهران مانند : موزه ایران باستان ، موزه جواهرات ، موزه مردم شناسی ، موزه عبرت ، موزه ملی ، موزه مقدم ، موزه سینما ، موزه موسیقی ، موزه ساعت ، برج آزادی ، برج میلاد ، باغ فردوس ،بازار تجریش ، باغ نگارستان ، عمارت مسعودیه ، موزه هنر های معاصر ، باغ گیاه شناسی ، کاخ مرمر ، موزه ملک ، موزه رضا عباسی ، موزه آبگینه
فرقی نمیکند که کدام فصل را برای سفر به تهران انتخاب کنید. تهران شهری ۴ فصل است؛ بنابراین همه روزهای سال میتواند برایتان جذاب و دلنشین باشد. در زمستان هوای تهران کمی سرد میشود؛ اما همین سرما در کنار برف و بارانی که دارد، جذاب و دلنشین است. در پاییز خیابانهای تهران حال و هوای دیگری به خود میگیرد. کوچهها با برگهای زرد و نارنجی درختان پوشیده شده و نم باران حس و حالی عاشقانه را به همراه خواهد داشت. فصل بهار و تابستان در شلوغیهای خیابانهای این شهر از دیدنیهای تهران هستند؛ بنابراین نمیتوانیم فصل خاصی را برای سفر به این شهر انتخاب کنیم. همه روزهای سال بهترین انتخاب برای شما خواهند بود.
بازار تجریش در شمال شهر قرار گرفته و یکی از قدیمیترین مراکز موجود در تهران است. بافت قدیمی و حجرههای معروفی که در این مکان قرار گرفته بسیار زیبا و دلنشین بوده و خود بازار نیز بهصورت سرپوشیده است. در این محل تعداد زیادی مغازه وجود دارد که نامشان در سر در آنها و روی کاشی نوشته شده است.
بازار تهران در بخش مرکزی شهر و در ضلع جنوبی خیابان ۱۵ خرداد و حدفاصل آن با خیابانهای مولوی، خیام و همچنین ۱۷ شهریور واقع شده است. این بازار، بافتی قدیمی و تاریخی داشته و همیشه شلوغ است.
در این بازار تعداد زیادی مغازه و مرکز خرید و فروشگاه وجود دارد که دورتادور میدان قرار گرفته و امکان داشتن یک خرید بهصرفه و قیمت مناسب را به شما میدهد.
این بازار همانطور که از نامش پیداست مخصوص خرید پارچه است. هر نوع پارچهای که بخواهید با قیمتی ارزان بهصورت عمده در این مکان وجود دارد. عمدهفروشیهایی که در مولوی وجود دارد، قیمت محصولات خود را بسیار کمتر از دیگر فروشگاههایی که در سطح شهر وجود دارند، میفروشند.
این بازار مخصوص صنایعدستی است. بسیاری از اجناس هنری و عتیقه را میتوانید در این بازار ببینید. البته تنها زمان برپایی آن در روزهای جمعه است.
تهران و خیابان ولیعصر دو عضو جدانشدنی از هم هستند. طول ۱۸ کیلومتری این خیابان میدان راهآهن را به تجریش وصل میکند. خیابان ولیعصر در دوران پهلوی ایجاد و هدف اصلی آن اتصال آسانتر کاخ مرمر به سعادتآباد بود. این خیابان در زمان قاجار به شکل یک جاده خاکی بوده که برای رفتن به مناطق ییلاقی مورداستفاده قرار میگرفت. درختان اطراف آن حس و حال شاد و زندهای را در زمان گذر از آن به شما منتقل خواهند کرد.
اگر به کتاب و کتابخوانی علاقه دارید. این خیابان با فروشگاههای کتابی که دارد، انتخاب خوبی برایتان خواهد بود. ۵ کیلومتر طول آن بوده و در مرکز شهر قرار گرفته است. تعداد زیادی کافه و اماکن دیدنی در این منطقه واقع شده است.
در ضلع شمالی بازار تهران خیابانی با نام پانزده خرداد واقع شده است. جایی که میتوانیم آن را شلوغترین منطقه در تهران بدانیم و افراد زیادی در آن در حال رفتوآمد هستند. در این خیابان مراکز تجاری و فروشگاههای زیادی قرار دارد. همچنین هیچ وسیله نقلیهای در آن اجازه رفتوآمد را ندارد. وجود کف سنگ فرشی و ظاهر قدیمی، از ویژگیهای خیابان ۱۵ خرداد است.
در میان خیابانهای قدیمی تهران، لالهزار را نیز میبینیم. مکانی که قدمت آن به چندین سال قبل برمیگردد. باغی بزرگ در این خیابان وجود دارد که مربوط به دوران قاجار است. تعداد زیادی فروشگاه برای خرید وسایل مختلف در این خیابان قرار گرفته است.
خیابان سی تیر نیز یکی دیگر از دیدنیهای تهران است که به مرکزی برای غذاهای خیابانی تبدیل شده است. شروع سی تیر از خیابان امام خمینی بوده و تا جمهوری ادامه دارد. چندین ساختمان تاریخی و فرهنگی را در خیابان سی تیر میبینید که میتوانید از آنها بازدید کنید.
تهران یکی از شهرهای وسیع و پهناور ایران است که آدابورسوم و فرهنگ مردمانش زیر سایه مهاجرت اقلیتها و قومیتهای متعدد و مختلف دستخوش تغییرات شده و دیگر آن رنگ و بوی سابق را ندارد؛ اما بااینحال آیینها و مراسمات متعددی در این شهر برگزار میشود که برخی از آنها تقریباً مشابه دیگر شهرهای ایران است. ازجمله میتوان به عید نوروز، مراسم عزاداری ماه محرم، مناسبتهای مذهبی، عید فطر، عید غدیر، چهارشنبهسوری، سیزده به در و غیره اشاره کرد.
اما برخی مراسمها هستند که فقط در برخی مناطق تهران برگزار میشوند و جزء فرهنگ بومی این شهر به شمار میروند. ازجمله میتوان به مراسم تیرما سیزده اشاره کرد. در این مراسم که در روز 13 تیرماه برگزار میشود مردم و خانوادهها در پشتبام خانهها دورهم جمع میشوند و بازیهای مختلفی را انجام میدهند. شب علفه نیز یکی دیگر از مراسمات رایج شهر تهران است که یک روز مانده به عید برگزار میشود. مردم این شهر یکشب مانده به عید نوروز را شب علفه مینامند و با پختن سبزیپلو با ماهی، این شب را در کنار خانواده جشن میگیرند.
جنبههای فرهنگی و هنری
جشنوارهها و فستیوالها: برگزاری انواع جشنوارههای فیلم، موسیقی، تئاتر و … فجر، جشنواره بادبادکهای پارک پردیسان ، جشنواره انار، جشنوارههای محلی برج میلاد و …
گالریها، نگارخانهها و فرهنگسراها: نمایش آثار مختلف از برترین عکاسان، نقاشان، مجسمه سازان و … در گالریها، نگارخانهها و فرهنگسراهای سرتاسر تهران
نمایشگاههای داخلی و بینالمللی تهران: برپایی نمایشگاههای مختلف در نمایشگاههای بینالمللی تهران، شهر آفتاب، مصلای امام خمینی، برج میلاد و … .
از مهمترین این نمایشگاهها میتوان به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، صنایع دستی و گردشگری، مطبوعات، گل و گیاه، رسانه های دیجیتال، ایران تله کام، اسباب بازی، جواهرات و … اشاره کرد.
سینما و تئاتر: تهران بیشترین تعداد سالن تئاتر و سینما را در کشور در اختیار دارد و تئاترشهر مشهورترین و مهمترین مجموعه سالن نمایش تئاتر در ایران در این شهر قرار گرفته است.
موسیقی: تهران مرکز برگزاری کنسرتهای موسیقی نیز هست و مرکز همایشهای برج میلاد، تالار وحدت و رودکی و … از معروفترین مراکز برگزاری کنسرتهای مختلف موسیقی در رشتههای مختلف در این شهر محسوب میشوند. در کنار اینها ارکستر فیلارمونیک شهر تهران نیز بعد از ارکستر فیلارمونیک کشور شهرت و اعتبار بالایی دارد و هنرمندان بزرگی را در خود پرورش داده است.
حراج بزرگ تهران: از معروفترین جنبههای فرهنگی هنری پایتخت، حراج بزرگ تهران است که آثار برگزیده و عالی هنری از برترین هنرمندان ایران در آن به نمایش درآمده و به فروش میرسند. این حراج از آغاز کار خود در سال 1391 با استقبال بینظیری مواجه شد و بر اعتبار هنری کشور افزود. آثار هنرمندان کشور در این حراج با رقمهای میلیاردی فروخته شد و جان تازهای به بازار فرهنگ و هنر کشور بخشید.
جشنوارههای مد و لباس، هنرهای خیابانی مانند تئاتر خیابانی، موسیقی خیابانی و …، دیوارنگاریها از دیگر ویژگیهای هنری و فرهنگی شهر تهران هستند که جذابیت سفر به این شهر را بالاتر میبرند.
در جنوبیترین دامنه کوههای البرز، زمانی که خبری از ساختمانها، راهها و شهرهای کنونی نبود، روستایی کوچک و ناشناخته به نام تهران روزگار میگذراند. تحقیقات باستانشناسی جدید و کشفهای تازه، تاریخ تهران را به گذشته های بسیار دور میبرد و صفحات جدیدی از قدمت ۷۰۰۰ ساله پایتخت را پیش روی شما قرار میدهد.
نام تهران برای نخستین بار در تذکرههای قرن سوم هجری آمده است. “ابوعبدالله محمد بن حماد طهرانی” مشهور به “حافظ تهرانی” شخصی است که نام تهران را در شهرت خود یدک می کشد و به این صورت، اسم تهران برای اولین بار در اسناد تاریخی به ثبت میرسد. در قرن هفتم هجری قمری، غازان خان، مشهورترین پادشاه ایلخانی، روستای خوش آب و هوای تهران را به عنوان استراحتگاه خود انتخاب میکند. از این پس، اندک اندک این منطقه خوش منظره جای خود را میان جاذبههای ایران باز میکند و سیاحان زیادی وصف آن را در سفرنامههای خود میآورند.
تهران که حالا از شرق و غرب گسترش یافته است، میزبان شاه طهماسب، دومین پادشاه صفویان میشود. او که خسته از جنگ با ازبکیان به سوی پایتخت آن روزهای صفویان، یعنی قزوین روانه بود، آوازه زیباییهای تهران را شنیده و تصمیم میگیرد در این مکان نفسی تازه کند. وجود قبر “سید حمزه (ع)”، جد صفویان، در شهر ری و علاقهمندی شاه به تهران از یک طرف و حمله مداوم راهزنان به این شهر از طرفی دیگر، باعث شد شاه طهماسب صفوی دستور دهد تا 114 عدد حصار و برج و باروی بلند در اطراف شهر ساخته شود. این حصار با ۴ دروازه به نامهای دروازه عبدالعظیم، دروازه شمیران، دروازه قزوین و دروازه دولاب تا دوره ناصرالدین شاه قاجار پایدار ماند. علاوه بر این دروازهها، بازار تهران یادگار دیگری ست که شاه طهماسب برای تهران برجای گذاشت.
ساخت و ساز در این شهرِ ییلاق مانند اما به اینجا ختم نشد و در دوران شاه عباس کبیر، مقتدرترین پادشاه صفوی نیز ادامه یافت. او با اینکه در ابتدا در شهر تهران به مریضی سختی دچار شد و این شهر را نفرین کرد اما بعدها دلش با حال و هوای چهار فصل آن نرم شد و دستور داد تا چنارهای متعددی در جای جای تهران کاشته شود؛ به گونهای که بعد از آن تهران به چنارستان مشهور شد. در دوران زندیه، کریم خان زند به تهران و به ویژه منطقه شمیران علاقه بسیاری نشان داد. او چندبار از این مکان خوش آب و هوا بازدید کرد و دستور آبادانی آن را صادر کرد.
پس از آن آغامحمدخان قاجار بر مسند قدرت در ایران تکیه زد و تهران را به عنوان پایتخت جدید حکومت انتخاب کرد. تهران تا پایان حکومت فتحعلی شاه، چندان گسترش پیدا نکرد و معدود ساختمانها و محلاتی مانند کاخ صاحبقرانیه، محلههای دروازه شمیران و نگارستان به مجموعه شهری آن اضافه شد.
ناصرالدین شاه اما مرزهای تهران را فراتر از جایی که از شاه طهماسب و نادرشاه به یادگار مانده بود برد؛ بناهای شهری فراوانی را در آن تاسیس و مقدمات مدرن شدن آن را مهیا کرد. وجود افرادی مانند امیرکبیر در کنار سفرهای متعدد شاه به خارج موجب شد تهران رنگ و بوی شهرهای مهم دنیا را به خود بگیرد، صاحب مدرسه دارالفنون و شفاخانه دولتی شود، آب رودخانه کرج در آن جریان پیدا کند و خیابانهای مدرنی مانند لاله زار و ناصریه در آن ساخته شود. نخستین آسمان خراش آن زمانِ تهران، شمس العماره نیز در همین زمان ساخته شد. در زمان وزارت میرزاحسین خان سپهسالار، نهاد بلدیه برای اولین بار در تهران پاگرفت و در دوره مظفرالدین شاه ساختمان پارلمان نیز به این مجموعه شهری اضافه شد.
کار توسعه تهران در زمان سلطنت پهلوی اول با سرعت ادامه پیدا کرد. با حکم رضاخان دروازههای قدیمی این شهر تخریب شد و تهران از هر جهت گسترش پیدا کرد. مهمترین ساختمانی که در این زمان در این شهر ساخته شد، دانشگاه تهران بود. خیابان ولیعصر نیز در زمان رضاشاه ساخته شد. کم کم راه مهاجرت به سوی تهران باز و این شهر میزبان مهاجرانی از بسیاری نقاط ایران و دنیا شد.
رشد و توسعه برای تهران در دوره محمدرضا شاه سرعت بسیاری داشت و هر روز پایتخت ایران شاهد سازه، محله، خیابان و افرادی تازه بود. به این صورت طهران قدیم جای خود را به تهران کنونی داد.